wraith help?

Moderator: Altimit01

User avatar
?mike?
Ranger
Posts: 768
Joined: Sat Apr 22, 2006 4:41 am
Contact:

wraith help?

Post by ?mike? » Fri Nov 24, 2006 9:05 pm

before anyone starts to tell me that this shouldn't be released because its from halo full i just have to say that this is mostly for my own enjoyment and i need a little help.

Image

i obviously have the wraith in the bloodgulch file from the picture. my question is why does halo quit whenever i swap if for another vehicle? does it have to do with making the wraith have vehicle globals or something?

User avatar
>Shadow<
Halo Moderator
Halo Moderator
Posts: 2734
Joined: Sun Apr 02, 2006 9:15 pm
Contact:

Post by >Shadow< » Fri Nov 24, 2006 10:56 pm

You need to make a few minor changes to the header in hexedit. :wink:
Image

User avatar
?mike?
Ranger
Posts: 768
Joined: Sat Apr 22, 2006 4:41 am
Contact:

Post by ?mike? » Sat Nov 25, 2006 6:43 am

no i get the map working with halo demo with the wraith in it. but when i try to make something into the wraith i imported the game quits. i know how to change the header after i add things.

User avatar
>Shadow<
Halo Moderator
Halo Moderator
Posts: 2734
Joined: Sun Apr 02, 2006 9:15 pm
Contact:

Post by >Shadow< » Sat Nov 25, 2006 10:05 am

Yes, you need to make header changes. Otherwise when you put it in, Halo will crash. But when you don't have it in, Halo won't.
Image

User avatar
?mike?
Ranger
Posts: 768
Joined: Sat Apr 22, 2006 4:41 am
Contact:

Post by ?mike? » Sat Nov 25, 2006 11:05 am

o i know what you are talking about. after the wraith is in the map the header has to be changed more in order for the wraith to be put in play.

User avatar
Yummy
Ranger
Posts: 684
Joined: Wed Jun 14, 2006 5:42 pm
Location: Near Pittsburgh, PA
Contact:

Post by Yummy » Thu Nov 30, 2006 4:25 pm

Hmm......hints....what changes would you be talking of?...... :lol:
Image

User avatar
?mike?
Ranger
Posts: 768
Joined: Sat Apr 22, 2006 4:41 am
Contact:

Post by ?mike? » Thu Nov 30, 2006 5:03 pm

yeah i still dont know what to do. i have everything in bloodgulch. the mod2 is correct also (i had trouble with that aspect at first) how is this mod developent if nobody shares any info?

User avatar
Yummy
Ranger
Posts: 684
Joined: Wed Jun 14, 2006 5:42 pm
Location: Near Pittsburgh, PA
Contact:

Post by Yummy » Thu Nov 30, 2006 8:26 pm

That's one hell of a question. Considering the fact we're supposed to be "elite" or something considering we are in the mod dev board (and admit it, when you're new to modding it's not the easiest thing to get in here), we should be allowed to get information and learn new things. That's the whole idea of this mod dev board.

I'm not pointing fingers, but I think some people show no willingness to give out information because of pride.
Image

User avatar
>Shadow<
Halo Moderator
Halo Moderator
Posts: 2734
Joined: Sun Apr 02, 2006 9:15 pm
Contact:

Post by >Shadow< » Fri Dec 01, 2006 7:42 am

Yummy wrote:I'm not pointing fingers, but I think some people show no willingness to give out information because of pride.
Certainly how it seems. Probably also because if they know something that others don't, they are considered "godly". So they keep there knowledge to themselves so that noone can take that title.

I really don't see what is the trouble with letting people know how to do things. At least here in the Dev Boards anyways. It's an Anti-nooby society. :?
Image

User avatar
?mike?
Ranger
Posts: 768
Joined: Sat Apr 22, 2006 4:41 am
Contact:

Post by ?mike? » Fri Dec 01, 2006 12:20 pm

thats true there really arnt any noobs here. thats why i think this forum should be more active than the regular halo demo forum. also shadow do you know what else i have to change for the wraith thing?

User avatar
Yummy
Ranger
Posts: 684
Joined: Wed Jun 14, 2006 5:42 pm
Location: Near Pittsburgh, PA
Contact:

Post by Yummy » Fri Dec 01, 2006 4:54 pm

Ok, i think i get it.

When you import a model or something 3 things have to be changed.

A) The header -- (modding tool does that but then you have to copy the demo header back over....) so I don't know how

B) The new model is inserted (of course the modding tool does that for you)

C) You have to use the new model by replacing it with another object or whatever.
Image

Trinity.
SEAL
Posts: 641
Joined: Fri Feb 03, 2006 6:13 pm
Location: Rep'n the 863! Winter Haven, FL!

Post by Trinity. » Sat Dec 02, 2006 10:40 pm

Like I posted in the topic about the Dev. Forums collapsing.

No one has STILL told me what that header change is.

This is exactly why everyone is leaving.

Cause so many people on MGM are ignorant.
MGM Team Wraith
Xbox Live Gamertag: HybuR
Professional Halo Player

User avatar
?mike?
Ranger
Posts: 768
Joined: Sat Apr 22, 2006 4:41 am
Contact:

Post by ?mike? » Sun Dec 03, 2006 5:14 am

the sad thing is. i agree with you... :(

User avatar
Syperium
Ranger
Posts: 1632
Joined: Sun Apr 23, 2006 3:59 pm
Location: An old fart who still remembers his password...
Contact:

Post by Syperium » Sat Dec 16, 2006 11:16 am

I apoligize if this is a bump, but I posted in maybe one or two topics, on where this change is suppose to be made. I'll post it here as well.

008 -> 5E8

010 -> 8EC

014 -> 2C4

Those numbers are offsets. They each correspond with each-other. At 008 in the full header, is of the demo header, at 5E8. That only means, if there's a change made in the full header...

If you need anymore help, feel free to ask away. I'm not one of those people you call ignnorant... I will always share what I know.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest